fbpx

Zeg gedag tegen cellulitis!

cellulitis

Cellulitis. Voor veel vrouwen is het een grote vijand. Want wist je dat maar liefst negen op de tien vrouwen te maken heeft met cellulitis? Dit verschijnsel op de huid wordt ook wel 'sinaasappelhuid' genoemd. Of je hier wel of niet mee te maken krijgt, hoeft niet direct iets te maken te hebben met je conditie. Je zou dus kunnen zeggen dat er niks aan de hand is wanneer ook jij cellulitis op je lichaam ontdekt. Toch kan je er behoorlijk van balen.

Hoe ontstaat cellulitis?

Cellulitis ontstaat wanneer het aantal vetcellen in het onderhuidse bindweefsel toeneemt. Hierdoor ontstaat er een vernauwing van de bloedvaten, waardoor vet, vocht en afvalstoffen steeds minder gemakkelijk worden afgevoerd. Het gevolg? Het bindweefsel verhardt, waardoor je huid verandert in een onregelmatig gebied met bobbeltjes en putjes. Dit kan op verschillende delen van je lichaam voorkomen, maar je ziet het met name op de billen en bovenbenen. Al kan het ook op bovenarmen of de buik voorkomen.

Verschillende oorzaken

Er kunnen verschillende oorzaken zijn waardoor je cellulitis ontwikkelt. Zo ontstaat het bijvoorbeeld wanneer je aankomt door te veel eten, hormoonverstoring of te weinig beweging, maar ook wanneer een teveel aan suikers in de vetcellen wordt opgeslagen. Andere oorzaken zijn:

  • verstopte vetcellen die samenklonteren
  • medische oorzaken of medicijngebruik
  • te weinig nachtrust

Best lastig

Zoals gezegd is dit verschijnsel volkomen normaal, en hoef je je hier echt niet voor te schamen. Maar ondanks dat iets normaal is, betekent dat nog niet dat je er ook blij mee bent. Wil jij nu toch echt van je cellulitis af, dan kan dat nog best lastig zijn. Want hoe bewust en gezond je ook leeft, ongewenst vet raak je niet zomaar kwijt door te sporten, gezond te eten en water te drinken.

'Wist je dat maar liefst negen op de tien vrouwen te maken heeft met cellulitis?'

De oplossing

Natuurlijk is een gezonde leefstijl een belangrijke eerste stap. Maar ook dan kunnen er zones zijn die je maar moeilijk verbetert. De meest voorkomende probleemzones bij vrouwen zijn de dijen, heupen, billen en buik, precies die plaatsen waar je cellulitis zo goed kan floreren. Om structureel van je ongewenste vetcellen verlost te zijn én je cellulitis aan te pakken, is het raadzaam een Cryo21-behandeling te overwegen.

Speciale methode

De Cryo21 is een speciale methode waarmee vet kan worden verwijderd door middel van kou. Juist die hardnekkige, weinig doorbloede vetlaag kan hiermee gericht worden aangepakt. Tijdens de behandeling wordt de huidtemperatuur in snel tempo teruggebracht tot vier graden celsius. Dit is niet pijnlijk, maar de vetcellen kunnen hier niet tegen. Ze bevriezen, kristalliseren en worden vervolgens op natuurlijke manier door het lichaam afgevoerd.

Eens en voor altijd

Doordat er bij de Cryo21 met een losse behandelkop wordt gewerkt, kunnen hele specifieke probleemzones of zelfs kleinere oppervlaktes nauwkeurig worden behandeld. Omdat bij de behandeling de aanmaak van het collageen wordt gestimuleerd, verbetert bovendien de conditie van de huid. De verdwenen vetcellen keren niet meer terug én de huid wordt steviger, en daarmee is de Cryo21 een zeer geschikte methode om die vervelende cellulitis eens en voor altijd aan te pakken!