fbpx

Vermoeide uitstraling? Zo reken je af met wallen!

wallen

Een drukke baan, voor je kinderen zorgen, veel reuring in je sociale leven... Allerlei factoren die jou wallen onder je ogen kunnen bezorgen! Wanneer er kringen onder je ogen ontstaan, krijg je al snel een vermoeide uitstraling. Wanneer je huid in de herfst en winter bleker is, vallen deze wallen alleen maar meer op. Voor de meeste mensen geldt dat ze deze kringen liever kwijt dan rijk zijn. Speciale technieken van Cryo21 kunnen hiervoor ingezet worden.

Verschillende factoren

Wanneer je in de spiegel kijkt en je wallen opvallen, schuif je het al snel af op een slechte nachtrust. Logisch, want dit draagt zeker bij aan de vorming en het benadrukken van je wallen . Maar wist je dat er meerdere factoren zijn die voor wallen kunnen zorgen? Zo kan het genetisch bepaald zijn hoe snel je kringen onder je ogen ontwikkelt. Rondom je ogen zit vet, wat voor bescherming en bewegingsvrijheid zorgt. Wanneer je oogkas iets te klein is, kan dit vet gaan hangen. Ook speelt leeftijd een rol. Bij ouder worden verslapt het bindweefsel in je huid. Daardoor gaat de huid hangen en ontstaan er wallen.

Verkeerde leefstijl

Naast genetische factoren en leeftijd, heeft je leefstijl ook invloed. Als jij bijvoorbeeld niet vies bent van een sigaretje of wijntje, kunnen wallen sneller ontstaan. Alcohol droogt je huid namelijk uit en roken zorgt voor een hogere bloeddruk en verslechtering van de bloedvaten. Een slechter doorbloede huid is minder vitaal. Daarnaast komen wallen te voorschijn wanneer jij veel stress ervaart. Stress zorgt vaak voor onderbroken nachten. Doordat je minder slaapt, komt je huid er donkerder en zwakker uit te zien.

Tips tegen wallen

Je ogen zorgen voor een sprekende blik. Ze zijn dan ook erg belangrijk bij welke uitstraling je hebt. Om niet langer vermoeid te ogen, zijn er verschillende dingen die je kunt doen om je wallen kortstondig wat te verbeteren:

  • Theezakjes: Koude theezakjes hebben een positieve werking op je wallen. Dit komt doordat de theïne en de kou je bloeddoorstroming stimuleren. Leg een gebruikt of natgemaakt theezakje in de koelkast en wacht totdat het zakje goed koud is. Daarna plaats je de zakjes onder je ogen en laat ze tien minuten zitten.
  • Masseren: net zoals een massage bij nek- en rugklachten kan helpen, helpt het ook tegen je wallen. Door zachtjes druk uit te oefenen onder je ogen, masseer je het vocht in je wallen weg. Zorg wel dat je altijd van binnen naar buiten masseert.
  • Veel drinken: water is een belangrijke vloeistof voor je lichaam. Door 1,5 liter per dag te drinken, wordt vocht sneller afgevoerd. Dit geldt overigens voor al het vocht in je lichaam.

Verkoelende behandeling

Zoek je een blijvende oplossing? Dan vormt een Cryo21-behandeling een effectieve behandeling! Cryo21 werkt aan de hand van kou, en kou heeft een goede werking op je huid. Diepe afkoeling kalmeert namelijk de zwelling onder je ogen. Met Cryo21 stimuleer je ook de bloedcirculatie, verbeter je de elasticiteit van je huid, krimpen de kleine haarvaatjes en maakt het de huid compacter, voller en gladder. Naast het verminderen van je wallen, kan Cryo21 ook ingezet worden bij andere lichaamszones. Zo kun je er effectief mee afslanken of afreken met je dubbele kin. Nieuwsgierig geworden? Vraag Dorien naar de verdere behandelmogelijkheden!