Verlost van oedeem met Cryo21!

oedeem

Oedeem is een overmatige ophoping van vocht in een bepaald lichaamsdeel. Deze ongewenste vochtophoping resulteert in zwellingen. De aandoening kan verschillende oorzaken hebben en op verschillende plekken voorkomen. Doordat het gepaard gaat met uiterlijke kenmerken, stramheid en pijn is het een erg vervelende aandoening en wil je hier logischerwijs graag vanaf.

Verschillende soorten oedeem

Er wordt onderscheid gemaakt tussen lymfoedeem en lipoedeem. In het geval van lipoedeem is er sprake van een chronische aandoening van het vetweefsel die vrijwel uitsluitend bij vrouwen voorkomt. Bij deze aandoening wordt het vet niet gelijkmatig over het lichaam verdeeld. Het onderhuidse vetweefsel kan de lymfvaatjes in de onderhuid dichtdrukken, waardoor oedeem ontstaat. Helaas kan dit niet tot nauwelijks worden opgelost door het verliezen van gewicht.

Overvloed aan vocht

Lymfoedeem betekent 'zwelling van de lymfe' en is een abnormale ophoping van vocht in het weefsel tussen de lichaamscellen. De aandoening ontstaat door een beschadiging aan het lymfesysteem, wat verschillende oorzaken kan hebben. Oedeem treedt op wanneer er te weinig vocht uit het weefsel wordt afgevoerd. Dit kan komen door een verminderde afvoercapaciteit van het lymfesysteem of een te grote aanvoer van vocht.

Kenmerken oedeem

Als je last hebt van oedeem heb je te maken met de volgende kenmerken:

 • zwaar gevoel in de benen
 • pijn en zwelling in aangedane lichaamsdeel
 • cellulite
 • snel blauwe plekken
 • bewegingsbeperking
 • gewrichtsproblemen zonder aanwijsbare reden
 • grote verschillen van kledingmaat tussen boven- en onderlichaam

Ontstaan oedeem

Oedeem kan verschillende oorzaken hebben. Dit zijn bijvoorbeeld:

 • beschadiging van lymfeklieren na kankerbehandeling
 • hormonale factoren
 • overgewicht
 • te weinig spierarbeid of te lang zitten of staan
 • aanwezigheid van lymf- of veneus oedeem

Oedeem kan enorm vervelend zijn.

Zeer geschikte behandeling

Aangezien Cryo21 ingezet wordt om vet te verwijderen dat je zelf maar moeilijk kwijtraakt, is deze behandeling zeer geschikt in het geval van lipoedeem. Door middel van de gecontroleerde koeltechniek kristalliseren de vetcellen. Vervolgens worden de gekristalliseerde cellen gedurende de periode daarna door het lichaam opgeruimd en afgevoerd. Op deze manier worden de vetophopingen structureel aangepakt en blijvend verwijderd.

Effectieve methode

Daarmee is het een effectieve methode en goed alternatief voor liposuctie. Liposuctie verwijdert het vet namelijk op manuele wijze, dat wil zeggen handmatig. Dat maakt dat de kans groter is dat er na behandeling een onevenredige vetverdeling overblijft, terwijl bij Cryo21 het gehele aangedane gebied gelijkmatig behandeld kan worden. Daarbij is de Cryo21-behandeling een stuk minder ingrijpend dan liposuctie, waarbij vaak zelfs narcose noodzakelijk is.

Weer lekker in je vel

Cryo21 is ook nuttig bij oedeem omdat er bij deze behandeling lymfedrainage wordt uitgevoerd. Dat komt doordat de kapotte vetcellen via de lymfeknopen worden verwijderd, wat zodoende de afvoer stimuleert. Het vocht kan, door deze stimulatie, beter worden opgenomen en samen met de kapotte vetcellen worden afgevoerd. De effecten van de behandeling kan gedurende twee weken doorwerken. Na de lymfedrainage beweeg je gemakkelijker en zit je weer lekkerder in je vel.