fbpx

Onderkin? Zo kom je er vanaf!

onderkin

Oud worden is mooi, oud zíjn is… niet iets wat al te zichtbaar hoeft te zijn. Maar helaas ontkomen we er niet aan. Grijs haar, kraaienpootjes, rimpels, het zijn allemaal tekenen van het passeren van de jaren. Vaak denken we dat rimpels de grootste boosdoeners zijn op het gebied van een oudere uitstraling, maar dat is niet helemaal waar. Want wist je dat huidverslapping vaak van grote invloed is op hoe oud je wordt geschat?

Waardoor verslapt de huid?

Ieders huid bevat de stofjes collageen en elastine. Deze stofjes bevinden zich in het bindweefsel en zorgen ervoor dat dit bindweefsel stevig is. Helaas neemt de hoeveelheid hiervan in het bindweefsel na verloop van tijd af. Dat betekent dat de huid slapper wordt. Bij de een kan het echter een stuk opvallender zijn dan bij een ander. Dat heeft te maken met verschillende factoren, zoals levensstijl en erfelijkheid.

Domme pech

Wanneer je erfelijk bent ‘belast’ met een sneller of opvallender verouderende huid, is dat helaas domme pech. Waar je wél invloed op hebt, is hoe je met de huid omgaat. Zo kan ongezonde voeding een groot effect hebben op zichtbare huidveroudering. Wanneer je veel geraffineerde suikers binnenkrijgt, heeft dit veelal een negatief effect op de huidelasticiteit. Geraffineerde suikers zijn suikers die in een fabriek zijn gezuiverd, zoals kristalsuiker, rietsuiker, basterdsuiker en druivensuiker en vind je een een groot scala aan voedingsmiddelen. Denk aan frisdranken, koek en snoep en vruchtensappen.

Andere negatieve invloeden

Naast een ongezond voedingspatroon, zijn ook andere zaken van invloed op de huid. Zo zorgt uvstraling voor afbraak van collageen in de huid, en remt de aanmaak van nieuw collageen. Rimpels, pigmentvlekken, maar ook een dunnere, slappe huid zijn de gevolgen. Ook roken brengt dergelijke effecten met zich mee. En tot slot, en helaas vergeten we dat vaak: stress is een belangrijke factor bij huidveroudering. Hoe meer stress, hoe droger en slapper de huid vaak is, met een vage kaakcontour en hangkin tot gevolg.

Beruchte kwab

Een onderkin is niet alleen het gevolg van een verslapte huid. Wanneer we ouder worden verzamelt ons vet zich namelijk op andere plaatsen dan voorheen. Bovendien vertraagt ons metabolisme, waardoor we gemakkelijker aankomen en moeilijker gewicht verliezen. Wanneer vetcellen zich opstapelen onder de kaak, krijg je te maken met die beruchte kwab. Het vet onder de kin is helaas vaak erg hardnekkig, waardoor je er nauwelijks vanaf komt.

Snelle en gemakkelijke methode

Mocht je je leven hebben gebeterd, of nu eenmaal ‘gedoemd’ zijn tot een hangende onderkin, moet je dat dan maar lijdzaam accepteren? Dat is gelukkig niet het geval. Nu kun je fanatiek aan gezichtsgymnastiek gaan beginnen, maar er is een snellere én gemakkelijkere methode. Cryolipolyse kan namelijk ook worden ingezet op en rondom het gezicht. Dat klinkt misschien spannend, vet bevriezen bij je gezicht, maar is volledig veilig.

Het gevolg?

De Cryo21 heeft speciale behandelkoppen waarmee gericht kan worden behandeld. Let op, hierbij wordt géén gebruikgemaakt van de ‘onvriendelijkere’ zuignapmethode. De Cryo21 is een gebruiksvriendelijke, toegankelijke én pijnloze manier om de vetcellen te laten afkoelen, kristalliseren en door het lichaam te laten afvoeren. Bovendien stimuleert dit de doorbloeding in het gezicht, wat de aanmaak van nieuwe huidcellen stimuleert. Een strakkere contour, frissere huid en een stralende uitstraling is het gevolg!