fbpx

'Mijn onderkin? Ik vond het geen gezicht’

onderkin

Een echt gemakkelijke tijd heeft Belinda (46) in haar jongere jaren niet gehad. Na het verlies van haar moeder, een gebroken huwelijk en meerdere verhuizingen, kwam haar leven pas midden dertig in wat rustiger vaarwater. ‘Maar die moeilijke tijden lieten wel hun sporen achter’, vertelt Belinda. ‘Ik had geen tijd genomen om goed voor mezelf te zorgen, en dat zag je. Ik was te zwaar, had een grauwe huid en zag er een stuk ouder uit dan ik was.’ Dat moest veranderen, vond ze zelf.

Leed in de spiegel

‘Mijn huidige partner is ontzettend liefdevol en ondersteunend, en vond dus ook dat ik er mooi uitzag zoals ik was. Maar het ging mij om een gevoel in mijzelf. Ik voelde me ontevreden, alsof de buitenkant niet paste bij mijn veel positiever geworden binnenkant. Wanneer ik in de spiegel keek, zag ik al het leed terug dat ik had meegemaakt. En dat terwijl ik zo anders, zoveel gelukkiger in het leven was gaan staan. Ik had geen zin om iedere dag weer geconfronteerd te worden met een periode die gevoelsmatig wel afgesloten was.’

Letterlijk en figuurlijk lichter

‘Ik wilde me letterlijk en figuurlijk lichter gaan voelen’, legt Belinda uit. ‘Zo ging de knop om. Niet dat het een gemakkelijk proces was! Nee, ik heb met veel vallen en opstaan geleerd wat voor mij werkt. Maar uiteindelijk ben ik het gewicht kwijtgeraakt en heb ik dat gelukkig vast kunnen houden. Natuurlijk zat ik toen al een stuk lekkerder in mijn vel. Maar wel waren er een paar dingen waaraan ik me maar bleef storen.

Geen gezicht

‘Ten eerste lukte het maar niet om mijn heupen mooi gestroomlijnd te krijgen, hoe hard ik ook sportte. Maar nog veel belangrijker vond ik mijn onderkin en slappe gezichtshuid. Daardoor zag ik er jaren ouder uit dan ik in werkelijkheid was. Vooral die onderkin was echt geen gezicht, omdat ik verder redelijk slank was geworden. Ik droeg daarom veel sjaaltjes en coltruien, maar in het voorjaar en de zomer kom je daar natuurlijk niet mee weg.’

Echt kunnen genieten

‘Daarom besloot ik een aantal maanden geleden dat het deze zomer anders moest. Ik wilde echt kunnen genieten van mijn vakantie, zonder schaamte of het gevoel te hebben mijzelf te moeten bedekken. Na een zoektocht kwam ik op het spoor van cryolipolyse. De methode met de Cryo21 sprak mij vooral aan, omdat hierbij ook de hals en het gezicht kan worden behandeld. Dat, samen met mijn heupen, was voor mij het belangrijkste verbeterpunt.’

Weer stralen

‘Na een aantal pijnloze behandelingen, ben ik enorm blij met het resultaat. Niet alleen zijn mijn heupen een stuk slanker en mooier van vorm, ook mijn kaak en kin zijn echt aanzienlijk verbeterd. Mijn huid voelt strakker aan en de onderkin is sterk verminderd. Ik ben zo trots op het resultaat van mijn harde werk, dat ik van iedereen hoor dat ik zo straal. En dat is ook zo, blij met de buitenkant betekent voor mij écht dat ik ook blij van binnen ben.’