'Ik voel me weer mijn prachtige zelf!'

28R kopiëren

Het verhaal van...
Titia (43): 'Een aantal jaar geleden lag ik in scheiding. Het was een heftige periode. Natuurlijk had ik verdriet, mijn droom van een gelukkig gezinnetje was in duigen gevallen. Maar ook was het heel druk. Ineens viel de zorg voor een huis, financiën en de (deeltijd)zorg voor mijn kinderen alleen op mij. Naast mijn baan hield ik weinig tijd en energie over. Daarbij kwam dat ik nou niet echt de motivatie kon vinden om goed voor mezelf te zorgen.'

Dan sta je er alleen voor...

'Het was best een lange weg, want ik stond er ineens alleen voor. Maar toen ik er een paar jaar later weer bovenop was, vond ik het des te waardevoller om te merken wat ik allemaal had bereikt. Ik was – en ben – er trots op dat ik een gezellige woning had gecreëerd, mijn kinderen het goed hadden bij beide ouders en ik nog steeds met mijn ex overweg kon. Maar dat ik mijn zaakjes weer een beetje op de rit had, betekende ook dat het weer tijd werd om goed voor mijn lichaam te zorgen. Want op het moment dat ik eens echt kritisch in de spiegel keek, moest ik constateren dat ik mezelf soms niet meer herkende.'

Troosten met eten

'Want om mezelf te troosten wanneer ik me alleen voelde, greep ik in de periode daarvoor nogal eens naar snacks. Maar ook sliep ik slecht en deed ik weinig moeite voor huidverzorging. Aan reinigen en met zonbescherming insmeren deed ik eigenlijk helemaal niet meer. Ik wist wel dat het niet verstandig was, maar het kon me ook allemaal niet zoveel schelen op dat moment. Maar later deed het me toch echt wel wat. In de spiegel zag ik een veel oudere vrouw terugkijken dan ik was. Mijn huid was grauw en slap, en ik had zorgelijke rimpels in mijn voorhoofd. Ik wilde me gewoon weer mezelf voelen en eruit zien zoals voor de scheiding.'

Weer een gezond, slank lijf

'Natuurlijk wist ik dat sporten en gezond eten de sleutel zijn voor een gezond lijf en een frisser ogend uiterlijk. En daar begon ik dan ook gretig mee. Maar sporten en groentes doen ook maar zoveel, en de schade die de zware jaren hadden aangericht waren nog altijd terug te zien in mijn gezicht. En de zoveelste vraag over of ik moe was of me niet lekker voelde, ging me ook niet in de koude kleren zitten. Op dat moment ging ik op zoek naar iets dat me een goede boost zou geven en me zou motiveren om door te zetten met mijn gezondere leven. Een steuntje in de rug naar een frisser, vrolijker uiterlijk.'

'Op het moment dat ik eens echt kritisch in de spiegel keek, moest ik constateren dat ik mezelf soms niet meer herkende.'

  • Titia (43)

Stralende huid door cryotherapie

'Een collega van me was na een sabbatical weer teruggekeerd en ik vond haar er heel fit uitzien. Maar een half jaar vrij nemen ging mij wat ver voor een jongere huid. Toen ik haar vroeg hoe het kwam dat ze er zo stralend uitzag, vertelde ze me over cryotherapie. Het klonk bijna te mooi om waar te zijn: liggen in een behandelstoel en daarna een mooier uiterlijk. En dat zonder injecties of fillers of iets dergelijks. Hoe kon dat nou? Ik was zo benieuwd dat ik vrij snel daarna een afspraak heb gemaakt om het zelf te proberen. Ik had immers het resultaat bij mijn collega al gezien!'

Weer mijn vorm terug

'Uiteindelijk blijkt het goed uit te leggen waardoor cryotherapie werkt. De behandeling werkt met kou, wat je huidcellen op een positieve manier stimuleert. Je huid maakt meer collageen en elastine aan. De behandeling heeft me precies gegeven waar ik naar zocht. Mijn huid werd steviger, oogde frisser en mijn kaaklijn werd strakker. Mijn huid is gelift en verstevigd. En ik heb daar ook nog eens een gezonde dosis zelfvertrouwen bij gekregen, want ik voel me weer mijn prachtige zelf!'