fbpx

'Ik heb weer een strakke contour'

20R kopiëren

Het verhaal van...
Birgit (46): 'Al in de puberteit was ik iets te zwaar. In die periode was ik behoorlijk aangekomen. Ik zat niet lekker in mijn vel en troostte mezelf met eten. Daar was ik niet blij mee, maar het lukte me niet er echt iets aan te doen. Na die tijd ben ik eigenlijk nooit meer echt slank geweest. En toen ik een tijd geleden een drukkere baan kreeg, had ik nog minder tijd om gezond te eten en te koken en kwam ik nog meer aan.'

Van mijn overgewicht af

'Ik zat niet lekker in mijn vel en was niet gezond. Het lukte me niet goed om met mijn zoons mee te spelen buiten, was meteen buiten adem. Ook had ik al tijden weinig energie. Iets meer dan een jaar geleden besloot ik dat de maat vol was. Ik wilde van mijn overgewicht af. Toch besloot ik niet een dieet te volgen. Ik ben gewoon gezonder en regelmatiger gaan eten en drie keer in de week ging ik naar de sportschool. Dat doe ik nog altijd, en ik ben het ook echt leuk gaan vinden!'

Niet weg te trainen

'Door het sporten en gezonder eten ben ik behoorlijk afgevallen. Ik ben echt trots op mezelf, het was niet gemakkelijk, maar ik heb toch doorgezet. Ik heb veel meer energie en kan gemakkelijker met mijn kinderen ravotten. Na al dat harde werk was het tijd om tevreden te zijn met het resultaat, maar dat vond ik toch moeilijk. Want die buik en lovehandles... Hoe hard ik ook sportte, ik kwam er niet vanaf. Die vetrandjes zijn gewoon niet weg te trainen. Daar baalde ik van.'

Cryotherapie

'Het was denk ik mijn zus die me wees op cryotherapie. Ze had erover gelezen en toen ze mijn beklag hoorde, dacht ze dat het wel iets voor mij zou zijn. Het woord zei me niets, maar mijn interesse was wel meteen gewekt. Eenmaal thuis zocht ik meteen op hoe de therapie in zijn werk ging. Het bleek een methode te zijn waarmee je vetcellen definitief kunt laten verdwijnen door ze te bevriezen.'

'Ik kon me van tevoren weinig voorstellen bij het begrip 'vet bevriezen'.

  • Merel (38)

Bevriezen van vetcellen

'Daar keek ik nogal van op: het bevriezen van vetcellen? Dat leek me behoorlijk pijnlijk. Maar er stond ook bij dat juist vetrandjes zoals bij de buik en lovehandles goed te behandelen zijn, dus wilde ik er toch meer van weten. Ik heb een afspraak gemaakt en werd al gauw gerustgesteld. Toen ik eenmaal in de behandelstoel zat, merkte ik dan ook dat de huid geen last ondervindt van de kou. Mijn lichaam werd behandeld met een soort behandelkop die de temperatuur in de vetcellen omlaag bracht. Hierdoor kristalliseren deze cellen en kan het lichaam ze afvoeren.'

Hard werk en kou

'Al na die eerste behandeling was er een effect zichtbaar, en na de tweede behandeling was ik echt tevreden. Mijn huid ziet er strakker en fitter uit en ik ben zichtbaar slanker geworden. Die strakke tops die ik vermeed, draag ik nu met liefde. Ik heb gewoon een mooie, strakke contour gekregen. Door mijn eigen harde werk én een beetje kou!'

Hoe gaat het in zijn werk?

De Cryo21 werkt met een kop van -10 graden. Wanneer die kop over je huid gaat, daalt de temperatuur van je huid in snel tempo van 34 graden naar ongeveer 4 tot 6 graden zonder dat het erg koud aanvoelt. Vetcellen kunnen niet tegen de kou, gaan daardoor kristalliseren en worden door je lichaam afgevoerd. Eenmaal verdwenen vetcellen komen niet meer terug. Je bent dus definitief verlost van de vetcellen op de plaats waar de huid behandeld is.